URGENT

La confraria vol que l’Ajuntament es disculpi amb els legionaris i els manté a la processó

Compartiu aquesta història

L’entitat no dóna el seu braç a tòrcer i no eliminarà la presència del legionaris a la processó prevista pel proper Divendres Sant a St Lluís.

Desafia així la decisió de l’Ajuntament de PLF que va aprovar  divendres, amb una amplia majoria, desautoritzar la desfilada dels exlegionaris uniformats i amb fusells simulats pel barri.

La junta de l’entitat ha aprovat un manifest en el que acusen als separatistes de malmetre la convivència a PLF. Diuen que es vol eradicar tot el que té a veure amb Espanya i que, per això, es vol evitar la presència dels exlegionaris a St Lluís, sense atendre a la diversitat ideològica dels veïns del poble.

Recorden que a Màlaga desfila la Legió cosa que deixa sense places hoteleres ni de restauració a la ciutat.

Bermán, amb caçadora verda,  amb els legionaris l'any 2014
Imatge dels exlegionaris a St Lluís l’any 2014

Carreguen contra tots els partits polítics de PLF, excepte el PP, per haver aprovat la moció del passat divendres. “Exigeixen” que demanin disculpes als legionaris per haver-los titllat de paramilitars i d’extrema dreta amb la moció.

Si Valentí Agustí quiere seguir poniéndole el culo a los separatistas, que no sea utilizando a los legionarios
Óscar Bermán, president del PP a PLF,  a Alerta Digital

Si no ho fan, la Confraria posarà en coneixement de l’Exèrcit espanyol el contingut de l’escrit per a que actuï com cregui convenient. Farà el mateix amb la Conferència Episcopal Espanyola i amb l’Arquebisbat de Barcelona, tot i que PLF pertany al Bisbat de Girona.

L’Hermano Mayor de la Confraria i alhora president del PP a PLF, Óscar Bermán, afirma que la majoria de veïns  de PLF està a favor de la presència dels legionaris, ja que afirma que tenen un fort arrelament al poble. Titlla l’alcalde de “rojo sectario” i li demana que no usi als legionaris per continuar, diu, “posant el cul als separatistes”.

La confraria desafia al consistori i diu que farà tot el possible, a nivell legal, per poder fer la processó amb els legionaris pels carrers de PLF.

El comunicat es va filtrar ahir a través del portal conservador Alerta Digital. De fet la Confraria ha decidit vetar a RP als seus actes, ja que considera que oblida els “més sagrats emblemes” del periodisme, com la llibertat d’expressió i la imparcialitat.


 

[row][one_third]Escolta el ple municipal de divendres AQUÍ -[/one_third][two_thirds]

[/two_thirds][/row]


 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics