Un estudi de la parròquia de Malgrat entre els segles XVI-XIX guanya la Beca d’investigació de Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir es va donar a conèixer el projecte guanyador de la 12a Beca d’Investigació “Vila de Malgrat de Mar”, que convoca el consistori per promoure l’estudi sobre aspectes del municipi.

Finalment ha guanyat la beca un treball dels investigadors locals Anna Maria Anglada i Joan Piña. El projecte guanyador porta per títol “La parròquia de Malgrat (segles XVI-XIX): estudi transversal de la comunitat”. Els membres de la comissió que ha decidit l’estudi guanyador han valorat d’aquesta proposta diversos aspectes com que posa en valor el patrimoni de l’església, que els autors del projecte són coneixedors de les fonts per fer la recerca, així com que dominen la bibliografia existent, ja que són els màxims coneixadors i divulgadors de la història de l’esglèsia de Malgrat i en general del municipi veí.

A més, per a la Comissió també ha estat rellevant que Anna Maria Anglada i Joan Piña plantegen un treball que pot interessar  no només als malgrantencs sinó també al conjunt del país.

La comissió per a la concessió de la 12a Beca d’Investigació s’ha reunit aquesta setmana, amb 2 mesos de retard conforme el que deien les bases i havien de triar entre 2 projectes existents.

L’altre treball presenta girava entorn a aspectes naturals i biològics del municipi, pel que la comissió estava composada per un membre de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) i per un  Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Girona, així com el regidor de Cultura  de Malgrat.

Fruit de la Beca d’Investigació “Vila de Malgrat de Mar”, s’han estudiat diferents aspectes sobre el municipi veí. Des de la premsa local a mitjans del segle passat, el cinema a Malgrat, el creixement urbà del municipi, o un acurat estudi sobre la República i la Guerra Civil a Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics