L’alcalde proposa als legionaris desfilar a la processó sense uniformes ni fusells

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Continua la polèmica entorn a la desfilada dels legionaris a la propera processó de Setmana Santa a PLF. La confraria organitzadora de l’acte manté la presència dels exlegionaris. Davant de tot plegat, l’alcalde de la nostra vila espera arribar a un acord amb l’entitat.Palafolls. Imatge captada del Youtube de la desfilada per Setmana Santa dels Legionarios pel barri de Sant Lluís La Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios Careto: No Foto: Captura Youtube/Amaral 907#Maria Teresa Marquez

Tot i això,Valentí Agustí continua defensat que l’Ajuntament de PLF no pot permetre, ni finançar amb diners públics, la presència dels exlegionaris a la processó amb els uniformes de la Legió i amb armes simulades. Manté la proposta de que els exlegionaris puguin treure en processó al seu Crist de la Bona Mort al barri de St Lluís, però sense aquests elements militars.

El batlle diu que hi ha simbologies que ja estan superades i que pertanyen a altres èpoques.  Diu que no té sentit veure els exlegionaris desfilant per PLF amb els uniformes, com tampoc en tindria veure gent disfressada de nazis pels carrers d’Alemanya, o que els mexicans honoressin a Hernan Cortés.

Agustí creu que l’”Hermano Mayor” de la confraria, i alhora regidor del PP a PLF, Óscar Bermán,  busca protagonisme amb les seves declaracions en mitjans conservadors, on l’ha acusat de sectari, de ser poc home, i de posar el cul als independentistes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics