Nylstar paga només la meitat de la nòmina de gener

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els sous dels més de 250 treballadors de la factoria de Nylstar a Blanes, han cobrat el mes de gener tard i no per complert.

Segons la UGT l’empresa va pagar el dia 4 i només el 50% de la nòmina. Segons el secretari del Tèxtil de la UGT a Girona, Carlos Caballero, l’empresa ha argumentat  que no ha pogut fer front al pagament total de les nòmines per «problemes de liquiditat» derivats de l’endarreriment de diversos pagaments pendents per part de proveïdors. I que la voluntat és resoldre el problema en els propers dies, tot i que «no han especificat quan».

En aquest context, representants sindicals van demanar una reunió amb la direcció de la planta per aclarir la situació, una trobada que no es produirà perqué Caballero explica al Diari de Girona que l’empresa s’hi ha negat, insistint que es farà efectiu el pagament de la part pendent de les nòmines tan bon punt disposi de liquiditat.

D´altra banda, el secretari del Tèxtil de la UGT va explicar que els 34 treballadors afectats per l´Expedient de Regulació d´Ocupació (ERO) temporal tampoc no han percebut la totalitat de la compensació que els pertoca, un fet que suposa «un incompliment» dels acords pactats en el seu moment.

L´ERO es va fer efectiu el mes de desembre passat i es prolongarà fins al 2017. Tot plegat, va assenyalar Caballero, provoca «intranquil·litat als treballadors», que «temen pel que pugui passar amb el futur de l´empresa» a Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics