Detingut un home de 67 anys per cultivar 950 plantes de Marihuana en un garatge de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’home veí de Barcelona està imputat per un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i que aquest dissabte al vespre ja va ser traslladat a al comissaria dels Mossos d’Esquadra per prendre-li declaració.

marihuana_blanes16a
La plantació comissada. Aj. Blanes

Les investigacions han permès comprovar que hi hauria un altre responsable del cultiu, un home de 59 anys i de nacionalitat francesa, que seria el propietari de la casa, i contra el qual s’ha cursat ja una ordre de recerca.

La plantació es trobava al garatge de la casa, que s’havia dividit en dos habitacles independents d’uns 60 metres quadrats cada un d’ells. En un hi havia les plantes ja crescudes, de més 1,50 metres d’alçada, mentre que a l’altre hi havia diversos esqueixos en fase de creixement. En total, els policies van confiscar 950 plantes de marihuana. Els dos espais estaven totalment aïllats de l’exterior. D’aquesta manera, no s’escapava cap olor de marihuana i així s’evitava que ningú pogués detectar la presència de la plantació.

L’operatiu per desmantellar la plantació va arrencar el divendres  amb una trucada anònima on s’alertava que en una nau prop de la carretera de Lloret s’hi estava cultivant marihuana. Dissabte al matí, diversos efectius del cos, van dirigir-se a l’adreça que havia facilitat el denunciant anònim.

Allà van trobar el detingut que no va tenir cap inconvenient en mostrar-los la nau industrial que hi havia dins del perímetre de la propietat. L’home però no els va deixar entrar en un traster situat a uns 30 metres del garatge on s’hi amuntegaven testos petits, productes químics destinats al cultiu de plantes i diversos materials.

A les 9 de la nit va arribar el permís judicial per entrar-hi. Allà hi van trobar la plantació que comptava amb tota mena d’estris i material per cultivar les plantes com làmpades de calor, ventiladors, filtres de tub o llums calorífiques.

Els agents asseguren que donat el nombre de plantes que han localitzat, els responsables podien arribar a aconseguir prop de 4 milions i mig  d’euros cada any amb la venda de la droga.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics