URGENT

Campolier haurà de declarar per dos presumptes cassos de prevaricació urbanística i malversació

Compartiu aquesta història

Els jutjats d’Arenys han iniciat les diligències prèvies i cridarà a declarar en qualitat d’investigat, el que abans es coneixia com a imputat, l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier.

El PSC del municipi va presentar al mandat anterior una denúncia a la fiscalia, que ara considera provat que Campolier va deixar que s’obrís al públic un hotel de la vila  després d’unes obres de reforma l’any 2013, tot i que hi havia un informe desfavorable de la direcció general de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat.

El fiscal també l’acusa de no actuar en unes altres obres sense llicència que modificaven una part de l’estructura d’un altre establiment hoteler, també de la vila.

Segons l’escrit del fiscal, l’alcalde era plenament conscient que s’estava infringint la normativa urbanística en benefici d’aquests dos hotels i que a més no va actuar per restituir la legalitat i, a més, no consta que es fes efectiva cap sanció per incompliment de la llei.

La denúncia del fiscal també reclama la revisió dels comptes de la Fundació Privada Turística Santa Susanna, ja que  manté que en realitat es tractava d’un ens finançat íntegrament per diners públics.

En la creació de la Fundació Privada Turística Santa Susanna consten, entre els socis fundadors, les societats propietàries dels dos hotels suposadament beneficiats per l’alcalde.

Per la seva banda Campolier, va confirmar al diari El Punt Avui, que coneixia les acusacions, però que el jutjat només ha demanat documentació a l’Ajuntament relativa als fets que se li imputen. Campolier defensa la transparència de tot el procés exercit des de l’Ajuntament en el control de les obres fetes als dos hotels. Assegura que el consistori va obrir expedients en detectar les irregularitats, i que  “se’ls va condicionar la llicència d’obres a l’aplicació de les prescripcions fetes en un informe de la direcció general de Prevenció i Extinció d’Incendis”.

L’alcalde recorda també que la fundació ha anat 2auditant regularment els seus comptes i està en procés de transformació”.

El Punt-Avui

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics