URGENT

Segona i última jornada de les Proves de Competència pels alumnes de 4t d’ESO

Compartiu aquesta història

El Departament d’Ensenyament ha tornat a programar, per cinquè any consecutiu, les proves d’avaluació externa de tot l’alumnat de quart curs d’educació secundària obligatòria.

Es tracta d’un seguit d’examens que es fan a tots els instituts catalans amb la intenció d’aconseguir informació acurada de tot l’alumnat català en l’últim curs de l’escolarització  obligatòria.  Això permetrà que cada centre pugui saber quin són els seus punts forts i pugui potenciar els seus punts febles.

També ajuden al govern català a fer una radiografia del sistema educatiu i de les necessitats de millores, i també als professors. Els alumnes també rebran els resultats individualitzats, tot i que no tenen cap valor acadèmic a l’expedient. Ho explica Montse Casado, coordinadora pedagògica de l’Institut de La Font del Ferro de PLF.

Aquestes proves avaluen les competències i els coneixements bàsics que l’alumnat ha d’haver adquirit en llengua catalana, llengua castellana, llengua estrangera  ( habitualment l’anglès), en matemàtiques i, com a novetat enguany, en l’àmbit cientificotecnològic. Aquesta nova prova, que s’ha fet avui, qüestiona als alumnes sobre situacions quotidianes.

Ahir dimarts es van fer els primers exàmens de català, castellà i matemàtiques.

En català, els alumnes van haver de respondre preguntes per exemple d’un fragment de “Tot s’aprofita”, de Pere Calders, titulat “Accident de treball”. La prova de castellà es va basar en la novel·la “Nada”, de Carmen Laforet, i una “contra” de “La Vanguardia” de la psicòloga Deborah Fouts, de l’Institut de Comunicació entre els Humans i els Ximpanzés. I en matemàtiques, els estudiants van haver de resoldre la mitjana de puntuacions en un concurs de balls de saló,calcular l’àrea de la pantalla d’un mòbil, o interpretar el gràfic de l’evolució d’ingressos d’una empresa des de l’any 2012 al 2015.

Els centres podran saber els resultats d’aquestes proves el dia 11 d’abril.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics