URGENT

Les campanes de Palafolls podrien tornar a sonar en breu

Compartiu aquesta història

Seguint l’exemple de Girona, PLF podria recuperar les campanades a la nit.

Fa 15 dies que el consistori va  fer callar les campanes en compliment d’una normativa de protecció acústica de l´any 2002 que regula el màxim de decibels permesos durant la nit. Dins el llistat d’excepcions no està inclòs el so de les campanes. Això va fer a l’Ajuntament de Girona treure les campanades de matinada, després de la denúncia d’un hotel proper.

Ara però, la situació es podria capgirar, ja que Girona ha anunciat que s’collirà a l´article 17 de la llei de culte de la Generalitat de l´any 2009 que contradiu la llei de protecció acústica, que a més és anterior.

Aquest article exposa que «queden excloses de les condicions de protecció acústica les campanes en els centres de culte, atesos els usos que els han estat atribuïts tradicionalment».

Això obre la porta a l’Ajuntament de PLF a intentar tornar a posar en marxa les campanes a la nit. Sigui com sigui caldrà estudiar si la norma de culte preval sobre la del descans.

Així hi ha dit el regidor de serveis de PLF, Josep Rueda.

Rueda explica que si PLF s’hi pot acollir, es recuperarà les campanades a la nit. Tot io això alerta que caldrà retocar la normativa municipal, pel que no serà una posada en marxa imminent.

Fa 10 dies, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, enviava una petició formal a 14 Ajuntaments, entre ells el de Palafolls, per tal que baixessin el so de les campanes de nit o bé eliminessin les campanades.

Just el mateix dia, el campanar de PLF emmudia a la nit per la queixa directe d’un veí de la zona que havia presentat directament a l’Ajuntament.

Des del divendes 5 de febrer, les campanes de l’església de PLF queden sordes d’11 de la nit a 7 del matí

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics