El Maresme recull un 6% d’orgànica

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La recollida separada de la matèria orgànica va augmentar un 6% durant el 2015 en el conjunt de la comarca del Maresme. Això es tradueix en més de 2000 quilos més d’aquesta fracció de la brossa domiciliària. Després d’anys estancament, aquestes xifres han experimentat una variació significativa gràcies a la posada en marxa de la recollida selectiva sobretot a municipis de l’Alt Maresme que encara no ho havien fet. És el cas de Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Palafolls que van recollir durant l’any passat 1.026 tones més d’orgànica que en el 2014, abans d’implantar la recollida selectiva.

De fet, és la implantació de la recollida orgànica domiciliària en aquests municipis el que ha contribuït a aquest significatiu increment. Com a conseqüència directa d’aquest augment de la recollida de la fracció d’orgànica, durant el 2015, va reduir-se en un 3,7% la fracció resta. Tots aquells residus que no van a cap de les fraccions de la recollida selectiva.

En quant a altres municipis que ja tenien implantat aquest sistema de recollida de la brossa, Sant Iscle de Vallalta i Dosrius els que han recollit la matèria orgànica més “pura”, amb menys d’un 5% d’impropis en aquests municipis.

Malgrat els bons resultats, el Consorci i Centre de Valorització de Residus del Maresme assegura que el Maresme té encara un llarg camí per recórrer i poder complir amb els objectius marcats pel 2020. Fites que passen per la recuperació del 50% de la brossa que es genera a la comarca, millorant sensiblement els resultats del reciclatge de les fraccions d’orgànica i envasos.

El Consorci per el Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme gestiona la recollida i recuperació de residus de 27 dels 30 pobles de la comarca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics