URGENT

Busquen reordenar les terrasses dels bars de la plaça d’Ax per  deixar un pas per a vianants

Compartiu aquesta història

La proliferació de bars amb terrassa en aquesta cèntrica plaça de PLF, ha generat alguns problemes amb vianants que intentant travessar la plaça.

Davant d’algunes queixes l’Ajuntament està intentar cercar i consensuar solucions per poder fer compatible el dret d’explotació de terrassa dels establiments de restauració d’aquesta zona amb les necessitats de pas de vianants, cadires de rodes o cotxets d’infants.

El regidor d’urbanisme, Josep Rueda, explica que la primera solució prevista era mantenir la separació mínima de 1.5m entre les façanes i les taules exteriors dels bars.

Aquesta idea, però, no acaba de convèncer a les parts. Una altra de les possibles solucions és deixar el metre i mig de pas entre les terrasses. Una tercera solució, que segons Rueda sembla comptar amb més suports preveu deixar lliure el pas que queda cobert  per la pèrgola de la plaça, i que les terrasses ocupin el vial de servei empedrat que travessa la plaça. Aquesta solució suposa marcar un horari concret de càrrega i descàrrega de les mercaderies d’aquests establiments, ja que un cop muntades les terrasses, aquest vial quedaria inutilitzat.

Encara falta perfilar la solució definitiva que haurà de reordenar aquesta zona on es concentren fins a 5 bars amb terrassa. De fet és la zona amb més oferta de restauració del nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics