Denuncien que es talla l’aigua als pisos ocupats per famílies necessitades de Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La CUP de Malgrat i la PAH han exigit al govern local que investigui qui ha donat l’ordre de tapiar i segellar amb ciment les claus de pas de l’aigua corrent en alguns immobles on hi viuen famílies sense recursos ocupant els pisos.

La formació recorda que  per sobre la llei de pobresa energètica hi ha les lleis internacionals i les polítiques humanitàries.

Asseguren tenir comptabilitzades 18 famílies amb menors que actualment viuen ocupant pisos sense abastiment d’aigua perquè els han posat ciment a la clau de pas. En tots els casos es tractaria de persones que estan ocupant pisos per necessitat després de ser desallotjades dels habitatges on residien perquè no poden fer front al lloguer o la hipoteca.

La Candidatura d’Unitat Popular recorda que el servei d’aigua potable és una competència municipal encara que pugui estar, com és el cas de Malgrat de Mar, gestionat per una empresa privada en règim de concessió. Per això exigeix responsabilitats polítiques. Assegura, que tant Serveis Socials com Alcaldia “són coneixedors dels fets i no han fet res per solucionar-ho”.

L’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, ha admés l’existència d’una 12a de casos, però assegura que ja han estat atesos pels serveis socials i recorda que està negociant amb els bancs per tal que cedeixin habitatges per a lloguer social sota l’amenaça de sancions econòmiques.

Sobre el tancament amb ciment d’algunes claus de pas d’habitatges ocupats, Mercadeer assegura que hi ha un buit legal i que correspon a administracions superiors resoldre’l.

L’alcalde alerta a més que hi ha al municipi un grup organitzat que s’aprofiten de la vulnerabilitat d’algunes famílies i que es dediquen a obrir pisos propietat dels bancs a canvi de diners. D’aquesta manera les famílies necessitades hi poden accedir.

 

ACN / El Malgratenc

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics