La col.laboració entre la Guardia Civil i la Policia de Lloret pot desmantellar 3 organitzacions criminals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els dos cossos també han comissat 35 quilos de droga i s’ha arrestat a 25 persones gràcies a la col·laboració entre els dos cossos policials.

El treball conjunt va començar a materialitzar-se de forma «estreta» a partir del 2014 i aquests han estat els resultats d’aquesta col.laboració, segons afirma la Guàrdia Civil en un comunicat.

Un treball conjunt que es mantindrà per tal que grups criminals que es detectin puguin ser localitzats i desmantellats.
Quan va començar la col·laboració entre els dos cossos era bàsicament per canalitzar la informació que els agents locals obtenien directament durant el servei diari als carrers del municipi que llavors, un cop a mans de la Guàrdia Civil, servia per verificar els informes emesos pels policies locals.
Finalment, a principis de 2014 els dos cossos policials van començar una operació conjunta, l’anomenada Vengradis, que estava formada per ciutadans àrabs i que va permetre desarticular una organització dedicada al tràfic de drogues, concretament haixix i cocaïna.

Poc després, i seguint amb la col·laboració entre els dos cossos, es va iniciar l’anomenada operació Escamarlà. Va servir per desmantellar una organització que estava formada de persones de nacionalitat espanyola i tots residents a Lloret. Tot i no exercir cap activitat laboral, els membres de l’organització portaven un alt nivell de vida. Els policies van poder comprovar que es dedicaven a la venda de metamfetamina.
La investigació va durar gairebé un any i després de la seva desarticulació, el seu principal integrant va ingressar a la presó per ordre judicial.
Finalment a principis d’aquest febrer, va començar l’explotació de l’operació Molillor, la qual s’havia iniciat el passat estiu quan els agents dels dos cossos van tenir constància de l’existència d’un grup criminal dedicat al tràfic de cocaïna tant a Lloret de Mar, com a localitats del voltant i fins i tot alguna d’elles a les províncies de Lleida i Barcelona.
L’organització estava perfectament jerarquitzada i cada membre feia una activitat determinada. L’entramat estava format tant per ciutadans espanyols, magrebins i uruguaians. Aquests arribaven a distribuir uns 300 grams de cocaïna a la setmana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics