URGENT

La Protectora d’Animals demana que no es prohibeixi l’entrada de gossos en parcs i zones verdes

Compartiu aquesta història

Fa uns dies l’Ajuntament de PLF va anunciar que prohibiria en breu la presència d’animals de companyia en els espais públics com parcs i zones verdes. La mesura respon a les nombroses queixes per l’augment d’excrements a la via pública, es especial en aquestes zones on també hi juguen infants i famílies.

El consistori preveu acompanyar la prohibició amb sancions, que poden arribar als 400€.

Una mesura que no convenç a la Protectora d’Animals de PLF, que creu que s’ha de perseguir als incívics, però no generalitzar la prohibició als propietaris responsables que sí compleixen amb les normes més elementals de convivència i civisme.

Cartells informatius de PLF
Cartells informatius de PLF

Cristina Dalmau, responsable de l’entitat, explica que no es pot fer pagar justos per pecadors.  Creu que l’espai públic és de tots i que això implica una responsabilitat col.lectiva i demana a la resta d’usuaris que s’impliquin també a denunciar actituds incíviques.

Sigui com sigui, Dalmau creu que cal sancionar a qui embruta l’espai públic, però que per aconseguir eradicar els excrements de l’espai públic també cal molta conscienciació, ja que no n’hi ha prou amb les sancions. Per això l’entitat s’ofereix a fer xerrades informatives sobre les problemàtiques que ocasionen les defecacions que s’abandonen al carrer. No només per les molèsties o problemes estètics, sinó que també pels problemes d’higiene i salut.

La protectora de PLF està en contacte amb l’Ajuntament per mirar de consensuar les actuacions a fer a partir d’ara. Paral·lelament l’Ajuntament ja té a punt la senyalització que es posarà en breu als parcs i zones verdes del nostre municipi.

Justament a Malgrat s’ha sancionat a 9 propietaris de gossos per no recollir els excrements de terra en els darrers 10 dies en el marc d’una campanya de sensibilització i sancionadora. Cada multa és de 250€.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics