Exposició a Malgrat per fer conèixer la feina de Pallassos sense Fronteres

Uns escolars visitant l'exposició. Malgrat Acull
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta entitat va néixer el 1993 de la mà del conegut pallasso Tortell Poltrona amb la intenció de desenvolupar un programa d’Educació per la pau en les escoles de Catalunya. Després Poltrona va actuar en un camp de refugiats ampliant la seva tasca a un caràcter humanitari.

Conèixer què fa aquesta entitat és la missió de l’exposició que aquesta setmana es pot visitar a la capella de l’antic hospital de Malgrat.

La mostra, organitzada per l’entitat local Malgrat Acull, consta de 18 fotografies sobre els projectes de Pallassos Sense Fronteres per atendre la infància siriana refugiada a Jordània i el Líban i d’altres expedicions de l’ONG.

Entre setmana l’exposició està destinada a visites dels escolars del municipi i el cap de setmana la

Uns escolars visitant l'exposició. Malgrat Acull
Uns escolars visitant l’exposició. Malgrat Acull

mostra estarà oberta a tothom, amb horari de matí  i tarda. Totes les escoles locals col.laboraran en aquesta exposició.

Núria Tomàs, membre de Malgrat Acull, explica que una de les missions de l’exposició és conscienciar  de la feina de l’ONG i de la situació dels refugiats.

Després de la visita, els infants poden adquirir un nas de pallasso a un preu de 2€. Uns diners que van a parar a l’entitat solidaria per ajudar a la seva feina. I és que Tomàs explica que, tenint en compte que els refugiats sirtians no arribaran encara a Catalunya, el que cal és ajudar-los als camps de refugiats, pel que col.laboren amb les entitats que hi treballen sobre el terreny amb els refugiats.

Malgrat Acull és una entitat nascuda l’any passat davant el drama dels refugiats sirians que fugen del seu país. Es una entitat que promou l’acollida i la solidaritat. Ha treballat amb l’ONG de socorristes catalans ProActiva Open Arms, que treballa a les costes gregues ajudant als refugiats a arribar a terra ferma. Ara s’obre també una nova línia de treball amb Pallassos sense Fronteres.

Aquesta entitat vol millorar la situació psicològica de les poblacions de camps de refugiats i zones de conflictes i sensibilitzar la societat i promoure actituds solidaries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics