La vaga de Renfe no afecta els trens amb origen i destí la nostra zona

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui divendres uns 900 treballadors de la plantilla de Renfe de la província de Barcelona secundaran una vaga de 23 hores per exigir mesures urgents que previnguin les agressions que en els últims mesos han patit treballadors de la companyia per part de viatgers.

També reclamen una ampliació de la plantilla, que segons CCOO “està molt disminuïda”. La vaga afectarà els serveis de Rodalies, Regionals, AVE i Llarga Distància.

El Ministeri de Foment i la Conselleria de Treball de la Generalitat han decretat uns serveis mínims que, en el cas de Rodalies i Regionals, seran d’un 66% dels trens en les hores de màxima afluència al matí i a la tarda. La resta d’horaris, que no siguin d’hora punta, només passarà 1 de cada 3 trens.

A la pràctica la línia del Maresme de Rodalies, i segons la plana web de la ompanyia, les afectacions seran en els combois que comencen i acaben a Arenys o Mataró. Els trens que passen per les estacions de Blanes o Mlagrat seran els mateixos que un dia normal, 2 per hora i per sentit. Tot i això, atenent a la disminució de trajectes al baix Maresme, es preveuen gran concentració de viatgers en els combois sobretot als voltants de BCN.

A principis del mes de febrer, els sindicats ja van denunciar la inseguretat a què estan exposats els interventors de Renfe, després que un grup de joves pegués una pallissa a un revisor a l’estació de Gualba, al Vallès Oriental.

L’estiu passat, un altre interventor va perdre part de l’orella després que un passatger l’hi arrenqués d’un mossegada quan la víctima li va demanar que li ensenyés el seu bitllet a l’estació de Mollet-Santa Rosa.

Aquestes aturades arriben la mateixa setmana que les vagues dels treballadors del metro i de bus de BCN i que han provocat greus problemes de mobilitat al voltant de la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics