La Confraria de PLF  i els legionaris demanaran el dret de manifestació per desfilar a PLF

Bermán, amb caçadora verda, amb els legionaris l'any 2014
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Davant la prohibició expressa de l’Ajuntament de PLF a la desfilada dels exlegionaris pels carrers de St Lluís el proper divendres Sant, la Confraria de PLF i els propis exmilitars han decidit sol·licitar el seu dret a processionar  a la Generalitat de Catalunya.

Demanaran al govern poder fer la desfilada dels exlegionaris en el marc del dret constitucional de manifestació.

Ho va confirmar el responsable de la “Hermandad de Antiguos Legionarios de Barcelona”, Jesús Cañada en el programa de TV d’Alerta Digital, La Ratonera. Cañada assegura que la majoria de població de PLF vol veure els legionaris als seus carrers.

D’aquesta manera, la Confradia de St Lluís i Sta Maria de PLF, presidida per Óscar Bermán, seguirà el mateix camí que ja va fer al setembre l’entitat local La Roda, vinculada a ERC, per poder fer la Marxa de Torxes, també prohibida per l’Ajuntament.

En la mateixa entrevista, el president de l’entitat que agrupa a antics legionaris, ha contestat les declaracions de l’alcalde de PLF,  Valentí Agustí que comparava la desfilada dels exmilitars amb una desfilada d’excombatents nazis. Cañada responia així a Agustí i explicava que els exlegionaris ho deixen tot per anar a processionar amb el seu Crist de la Bona Mort.

Ara com ara la desfilada dels exlegionaris pels carrers de St Lluís està a l’aire. Tot l’Ajuntament va prohibir, amb el vot en contra del PP del mateix Bermán, la presència dels exlegionaris. El consistori creu que aquesta desfilada amenaça la convivència pacífica al nostre municipi i recorda que la nostra vila és un espai de solidaritat i de cultura de la Pau.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics