URGENT

Unió de Pagesos guanya les eleccions agràries a PLF, on cada cop hi ha menys pagesos

Compartiu aquesta història

Un total de 48 pagesos estaven cridats ahir a escollir els seus representants sindicals davant de l’administració en unes noves eleccions agràries. Ho van fer 29 pagesos, el  que suposa el 60.4%, 6 punts per sobre de la mitjana catalana en les eleccions d’ahir.

Com en els últims comicis, Unió de Pagesos es va imposar clarament a la nostra localitat, amb 72% dels vots emesos, és a dir, 21 dels 29 vots emesos.

La segona força, com en d’altres anys, va ser Jarc, que es va endur 7 vots, el 24%.

L’últim vot emès ahir va ser en blanc, pel que el tercer  sindicat agrari que es presentava als comicis d’ahir, Asaja, no va aconseguir ni un vot. De fet, a nivell català, aquest sindicat no ha arribat al mínim demanat del 15%, pel que s’ha quedat sense representació.

Joan Aldrufeu, d’Unió de Pagesos, explica que les eleccions defineixen el pes de cada sindicat a l’hora de negociar amb el govern català.

A PLF hi ha censats 48 pagesos amb dret a vot a aquestes eleccions,  5 dels quals eren empreses, lluny del nombre de fa 4 anys. Llavors hi havia 66 pagesos censats i fa 8 anys 75.

Diu Aldrufeu que cada vegada hi ha menys pagesos a PLF. Confirma que tenint en compte la situació actual del sector i  la crisi de preus, molts dels pagesos actuals, si poden marxar, deixen el camp.

A nivell català, la candidatura d’Unió de Pagesos es va imposar amb el  56,7% dels vots. JARC va aconseguir el 27,6.

El govern català ha assegurat que iniciarà un “diàleg constant” amb el sector productor d’acord amb els resultats dels comicis per “millorar” la pagesia i aconseguir que tingui “el prestigi més gran” i sigui “reconeguda internacionalment”.

Els resultats són provisionals, ja que a causa d’un incident a Figueres, es va haver de suspendre la votació, i dimarts es reprendran.

Unió de Pagesos va ser l’organització més votada en totes les comarques del territori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics