URGENT

Mor el blanenc Josep Parra, millor central del Mundial de Brasil 1950

Compartiu aquesta història
Parra en la seva època de jugador. El Periodico
Parra en la seva època de jugador. El Periodico

Ahir va morir, als 90 anys, a Terrassa el blanenc Josep Parra, fill  d’un matrimoni de murcians que van arribar a Blanes per treballar a la fàbrica SAFA.

Parra va ser un conegut jugador de futbol de mitjans del segle passat.

Menys conegut mediàticament que Ramallets, Basora o Zarra, el central blanenc va l’únic jugador de la selecció espanyola escollit per a l’onze ideal d’aquell Campionat del Món, on una Espanya, que llavors no havia guanyat absolutament res a escala internacional, va derrotar Anglaterra a Maracaná.

Espanya acabaria quarta en un Mundial que acabaria passant a la història pel «maracanazo» que va donar el títol a l’Uruguai, en la final contra els brasilers.

Referent històric de l’Espanyol, amb qui va jugar 12 temporades a Primera Divisió, Parra és un dels dos únics futbolistes gironins que han disputat un Mundial. Ell, el del 1950 a Brasil, el primer que es va celebrar després de la Segona Guerra Mundial, i el migcampista vidrerenc del Barça Martí Vergés, que va jugar el de Xile al 1960.

Parra va néixer el 1925  i, un cop retirat del futbol, va viure a Terrassa i en els últims anys havia rebut alguns reconeixements per part de l’Espanyol, per qui va fitxar el 1947. El club perico li farà dijous un homenatge en el partit contra el Betis a Cornellà-El Prat.

 

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics