URGENT

Els bombers tornen a acompanyar a donar sang a Malgrat

Compartiu aquesta història

Amb l’eslògan “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits organitzen durant el mes de març més d’una vintena de campanyes especials de donació de sang distribuïdes per tot Catalunya. Una d’elles serà aquest cap de setmana a Malgrat de Mar.

En concret els bombers seran al Parc Francesc Macià d’aquesta localitat dissabte de 10 del matí a 2 de la tarda. Hi seran amb els seus vehicles i uniformats per ensenyar com és la seva tasca a qui s’acosti al parc a donar sang.

Serà la segona vegada que es fa aquesta iniciativa a Malgrat de Mar. L’Any passat es va aconseguir 36 donacions, una xifra que s’espera superar aquest dissabte.

Dimarts vinent, els bombers acompanyaran a donar sang a Lloret.

Des del Banc de Sang i Teixits, es parla d’”il·lusió a l’hora d’organitzar una campanya de donació de sang al costat dels bombers, un cos de seguretat que asseguren és molt estimat per la ciutadania.

Aquesta campanya es fa durant la primera quinzena de març, amb la vista posada en la Setmana Santa, ja que les reserves de sang baixen considerablement durant aquestes festes. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics