Picabaralla entre govern i oposició a Malgrat pel subministrament d’aigua als pisos ocupats

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La CUP, que va denunciar fa dues setmanes que l’Ajuntament permetia el tall d’aigua als immobles ocupats per famílies necessitades, va portar ahir el tema al ple, amb la intenció d’aprovar un document de treball per evitar aquests talls i aconseguir bonificacions per a persones aturades, pensionistes o famílies nombroses.

La formació  demanava, a més, que mentre es discutia aquest document, es demanés a l’empresa d’Aigües de Malgrat, que aturés els talls a les famílies amb risc d’exclusió social i amb menors.

El Govern local va acusar la CUP de fer populisme i de tenir una actitud poc ètica a l’utilitzar les famílies amb problemes per fer política. L’alcalde, Joan Mercader, va recordar que l’ocupació és il·legal i que l’Ajuntament no pot donar subministrament en aquests habitatges. El govern va recordar que hi ha línies d’ajuda per a pagar el lloguer i els subministraments.

Des dels serveis socials es va assegurar que s’ha treballat amb les famílies a les que se’ls ha tallat l’aigua en l’elaboració d’un pla de treball per superar aquesta situació  de precarietat, i que en alguns casos s’ha incomplert, pel que demanen corresponsabilitat amb les famílies.

En el torn obert de precs i preguntes, un advocat en  representació de les famílies afectades, va alertar a l’Ajuntament d’estar incomplint la normativa i va amenaçar en presentar una querella contra el consistori.

Tot i que tota l’oposició va votar a favor, la moció no va prosperar, ja que el govern, que té majoria,  hi va votar en contra.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics