Xerrada a l’institut amb un jove que va patir un accident amb greus seqüeles

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En Joan Carles Fernández és un dels 20 pacients de l’Institut Guttmann que ofereixen xerrades als centres educatius dins el programa de prevenció d’accidents de trànsit, anomenat Game Over,  que té com a objectiu sensibilitzar els joves per a que tinguin sempre comportaments responsables, adoptant actituds de prudència i prenent les mesures de seguretat necessàries, a l’hora de conduir un vehicle de motor, però també quan es  practica activitats esportives o de lleure que comportin un risc.

Un moment de la xerrada d'avui
Un moment de la xerrada d’avui

Avui en Joan Carles ha explicat la seva experiència a la carretera i com a persona amb lesions medul·lars. Ho ha fet davant d’una 50a d’alumnes de 2n de Batxillerat de l’IES de la Font del Ferro. Ell mateix explica que el fet de ser una persona normal del carrer explicant la seva experiència pròpia, ajuda a fer arribar el missatge als joves.

L’Institut Guttmann va posar en marxa aquestes xerrades en centres educatius de secundària fa 25 anys, gràcies a una 20a de monitors que duen a terme les sessions de sensibilització arreu de Catalunya i que són, tots ells, persones que han patit en primera persona un accident de trànsit amb greus seqüeles.

Montse Casado, coordinadora pedagògica de L’institut de Palafolls, explica que la xerrada s’ofereix als alumnes de 2n, ja que la majoria d’alumnes ja es s’està traient el carnet de conduir o alguns ja ho fan.

Segons les enquestes fetes pel propi institut Guttman, 3 mesos després de les xerrades, 9 de cada 10 alumnes recorden el relat del monitor i les causes del seu accident de trànsit, mentre que el 96 % dels alumnes  tenen presents les  conseqüències de l’accident.

No és la primera vegada que es fa aquestes xerrades a PLF. Periòdicament el centre de secundària ofereix aquests testimonis per tal que els joves, que comencen a moure’s en vehicles propis, agafin consciència de la importància de posar tots els sentits en la conducció.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics