URGENT

Una 60a de cavalls participaran diumenge dels tres tombs de PLF

Compartiu aquesta història

La celebració pròpia de St. Antoni Abat, amb la benedicció dels animals i els tradicionals tres tombs, arriba a PLF el primer diumenge de març.

David Alenyà, membre de la Puput explica que poc a poc s’està recuperant la tradició de beneir els animals domèstics, tal i com es feia abans. Explica com la Puput va rescatar aquesta tradicional activitat a PLF.

La Puput preveu que enguany hi participin una 60a de cavalls, que es concentraran a la Porta del Cel, cap a les 9 del matí. Allà els cavallistes gaudiran d’un esmorzar just abans de començar una cercavila pel poble. Un recorregut que acabarà davant l’església de PLF, on cap a ¼ de 12, els cavalls i la resta d’animals domèstics que hi participin i s’acostin a la parròquia rebran la benedicció del mossèn.

Acabada la benedicció fora de l’església, els cavalls i animals participants faran els tradicionals tres tombs al voltant dels carrers del centre de la vila.

Com cada any la diada acabarà amb un àpat popular. Un dinar que es farà  a la gespa de la Plaça de Joaquim Ruyra, davant del casal de l’avi.

En la celebració dels tres tombs a PLF, el màxim atractiu són els cavalls que desfilen pels carrers del municipi. Si anys enrere els cavalls eren dels pagesos locals, enguany la mecanització del camp ha fet que l’ús d’aquest animal a les tasques agrícoles hagi desaparegut. Així els cavalls que venen, són de fora. Per garantir que puguin venir  el màxim possible hi ha un calendari de celebracions del St Antoni a es poblacions properes, per tal de no coincidir. A PLF sempre és el 1r diumenge de Març.

La celebració del St Antoni alterarà tant l’estacionament com la circulació de vehicles al centre de PLF. La Policia Local recomana està atents a la senyalització especial que comunica les limitacions per la celebració d’aquesta festivitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics