Baixa el nombre d’immigrants a Palafolls a nivells de fa 10 anys

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les dades de l’Idescat corresponents a l’any 2015, i procedents del padró municipal, demostren que la nostra localitat continua perdent població immigrant. Ara com ara, les persones vingudes d’altres països suposen un 4.75% dels habitants de Palafolls, la xifra més baixa de totes les poblacions properes.

De fet, la immigració a PLF mai ha suposat més d’un 6.2% dels habitants de la nostra localitat. Va ser al 2009 i des de llavors la xifra només ha fet que baixar. PLF ha recuperat el percentatge de fa 10 anys.

La mitjana de la comarca està en 10.7% dels habitants, més del doble que la taxa de PLF.

Pineda té més d’un 14%, Tordera prop d’un 8% i Malgrat un 11%.
En nombre absolut, dels 9.132 habitants de PLF, només 435 són persones vingudes d’altres països. Es tracta de 14 persones menys que un any abans i d’un centenar de menys que el màxim històric registrat al nostre poble, fa 6 anys.

Més de la meitat dels nouvinguts tenen entre els 25 i els 50 anys, i la major franja al nostre municipi és la que es situa entre els 35 i els 40 anys.

Pel que fa a la procedència dels  immigrants palafollencs, 6 de cada 10 provenen de la resta d’Europa. Per països de procedència, qui més compatriotes aporta a PLF és Romania, amb 76 persones, el que suposa més d’un 17% dels nouvinguts, seguit pel Marroc, amb 51 compatriotes a PLF, el que suposa prop d’un 12%. La tercera procedència més comuna és Rússia amb 39 persones al nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics