Els gitanos fugits de La Mina es refugien a Palafolls, Tordera i Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’assassinat a finals de gener en el Port Olímpic de BCN d’un jove de 28 anys del barri de La Mina, va acabar en un enfrontament entre clans gitanos del barri.  Al final uns 500 familiars del presumpte assassí van haver d’abandonar les seves cases i feines i fugir de la zona per por a les repressalies.

Una 50a d’aquestes persones s’han instal.lat a PLF ocupant vivendes propietat dels bancs. En concret, segons el digital ElNacional.cat estarien ubicats al barri St Lluís i en una urbanització de PLF, però també en localitats veïnes com Tordera i Blanes.

Al nostre municipi hi ha 3 famílies. Una d’elles, d’unes 20 persones, ocupa una casa en una urbanització del nostre municipi, mentre que les altres dues famílies són al barri St Lluís.

L’Ajuntament de PLF ha assegurat que la situació és pacífica i sense problemes des de l’arribada d’aquestes famílies, fa ja algunes setmanes.

Fonts  del consistori han explicat a aquesta emissora que moltes famílies van haver de fugir de casa de forma ràpida i fins i tot abandonar les seves feines, o demanar baixes indefinides, esperant que es solucioni la seva situació.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, ha assegurat a aquest digital, que aquestes persones no són conflictives i que la principal preocupació, ara com ara, és l’escolarizació dels menors d’aquestes famílies. En aquest sentit, l’alcalde assegura que si la situació s’allarga s’oferirà les escoles de PLF.

L’Ajuntament afirma que no hi ha hagut problemes de convivència, tot i que es reconeix les queixes d’algun veí preocupat, a qui s’ha tranquil·litzat.

Policia Local i Mossos d’Esquadra tenen controlats tots els gitanos vinguts a la nostra zona en aquestes últimes setmanes.

De fet, el nostre municipi és a la mesa de treball que s’ha creat per poder coordinar les actuacions conjuntament amb els Mossos, el Departament d’Interior i el d’Afers Socials i Família.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics