URGENT

Bermán demana disculpes i es planteja deixar el PP

Compartiu aquesta història

El líder del PP a PLF, Óscar Bermán, ha reculat avui i ha demanat disculpes per les seves declaracions ahir en un portal ultraconservador, en el que deia que “en una societat sana i seriosa, Ada Colau estaria netejant terres i no d’alcaldessa de BCN”. Més enllà d’això, deia que Colau és una caricatura de Carmen de Mairena i que era gandula per no haver acabat la carrera.

Bermán explica que l’article d’Alerta Digital és fruit d’una”conversa cordial” de més d’una hora amb un redactor que, després, s’ha traduït en una notícia. Demana disculpes si les seves declaracions sobre “fregar terres” s’han entès com a masclistes o ofensives, tot i que la crítica contra Colau la manté per, segons ell, menystenir la religió i l’exèrcit.

Bermán culpa de l’enrenou provocat als mitjans, que no van fer el mateix ressò  quan l’alcalde de PLF, va comparar els exlegionaris amb els soldats nazis.

A Bermán li han plogut clatellades de diferents polítics, també del seu propi partit. De fet, el coordinador del partit a Catalunya, Xavier Garcia Albiol va demanar a Bermán que es dediqués a controlar “l’asfaltatge dels carrers de PLF” i no a parlar de política nacional o estatal. El seu partit a BCN li va  demanar ahir que es disculpés, cosa que Bermán es va negar a fer.

Davant les crítiques rebudes d’alguns sectors del seu partit, Bermán es planteja ara deixar el PP, ja que creu que es dediquen més a criticar-lo que a perseguir la corrupció o defensar els valors tradicionals d’Espanya.

Les declaracions de Bermán van causar molt enrenou a les xarxes, i Palafolls, masclisme, Bermán i alcaldessa, han estat tendència a twitter durant les últimes 24 hores.

Ada Colau va qualificar el missatge de masclista, a l’igual que Pablo Iglesias, líder de Podem. La pluja de crítiques sobre Bermán no ha parat dins i fora del seu propi partit.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics