URGENT

Malgrat gasta 40 mil€ en un any per netejar grafits

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Malgrat va gastar l’any passat més de 40mil euros en netejar les pintades de façanes d’edifici públics, senyalització viària, contenidors, mobiliari urbà, espais verds i zones de jocs infantils, així com dels passos subterranis.

Aquesta xifra suposa un augment de 75% respecte un any abans, quan la despesa va ser de 23 mil€.

A banda, es van destinat uns 7 mil€ a reparar desperfectes ocasionats pel vandalisme sobre elements públics urbans.

Els espais verds i les àrees de joc van ser dels més perjudicats per aquests actes incívics, així com els passos subterranis i també les façanes d’edificis públics.

Per altra part, la Policia Local va tramitar 18 infraccions per pintades, menys que l’any 2014, que van ser 28.

L’alcalde de Malgrat , Joan Mercader, ha explicat que “treure els grafitis d’espais públics té un cost molt elevat, i que cal comptar que també se’n fan en edificis privats. Per això l’alcalde ha fet una crida a la gent afectada per les pintades perquè ho denunciïn. Mercader explica que s’ha d’enganxar els autors de les pintades in fraganti i que a més, l’alcalde recorda que habitualment la justícia és laxa amb els menors.

L’any 2014, Malgrat va iniciar una campanya pedagògica amb xerrades i tallers amb la finalitat d’aconseguir un espai públic millor.

La intensió era evitar aquestes pintades a partir d’uns projectes educatius i divulgatius per dissuadir als joves de fer grafits a l’espai públic.

L’ordenança municipal tipifica de greu o molt greu fer pintades en zones visibles des de la via pública. Això implicaria sancions que oscil•len entre els 200 i els 600 segons la normativa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics