URGENT

Bioiberica preveu créixer un 12% gràcies a l’heparina

Compartiu aquesta història

L’empresa, que té la seva seu central a Palafolls, ha fet pública la seva previsió de creixement per aquest any. Un creixement que preveu situar-se entorn al 12% respcte l’ant passat, quan la farmacèutica va arribar als 247 milions d’€ de xifra de negoci.

En una entrevista a Europa Press, el conseller delegat de Bioibérica, Josep Escaich, ha destacat el creixament  experimentat per l’empresa, una de les més importants del nostre municipi, des de l’inici de la crisis. De fet ha augmentat més d’un 115% de facturació en els últims 7 anys.

Una evolució que també s’ha reflectit en la plantilla de la companyia que s’ha reforçat amb 120 noves contractacions en els últims anys, fins arribar als 360 treballadors actuals.

Bioiberica és líder mundial en la producció d’heparina, l’anticuagulant i antitrombòtic  més usat del món. En els propers 5 anys preveu duplicar-ne les vendes, i augmentar així la seva xifra de negoci i la seva expansió mundial amb noves factories.

Ara com ara, la companyia té centres de producció a Palafolls i Olèrdola, però també a Toledo, Estats Units, Brasil, Polònia i Itàlia.

Bioiberica va obrir a Palafolls fa 40 anys fabricant especialment l’heparina, una molècula que s’extrau de la mucosa intestinal del porc.

Ara l’empresa també investiga un tractament contra l’Alzheimer a través de una molècula del cervell del porc. Un tractament que aviat començarà la fase clínica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics