URGENT

Mig centenar de joves es manifesten contra la presència dels leginaris

Compartiu aquesta història

Davant l’anunci de la desfilada dels exlegionaris, una 15a d’organitzacions es van mobilitzar amb diferents activitats per denunciar la presència dels exmilitars. A la mateixa hora que els legionaris començaven la processó a St Lluís, una 50a de persones es manifestaven sorollosament pel centre de PLF contra el feixisme. Durant la marxa també es va cridar contra el regidor del PP de PLF, Óscar Bermán, qui també és el responsable de la conraria que ha convidat els legionaris Al nostre poble. La manifestació va acabar a la plaça Major, on es va fer lectura d’un manifest en el que es denuncia la utilització d’un acte religiós  per fer apologia del feixisme amb la desfilada dels exlegionaris.

Les 15a entitats convocants consideren un insult  la desfilada d’aquests exmembres de la legió, un cos que asseguren té les mans tacades de sang.

Abans de la manifestació, el MiD es va omplir per escoltar la conferència sobre la repressió franquista, a càrrec de la historiadora de Malgrat, Sònia Garangou.

Xerrada sobre la repressió franquista.
Xerrada sobre la repressió franquista.

A la manifestació de dissabte va assistir-hi el periodista Jordi Borràs, que una setmana abans va presentar els seus llibres en els que vincula la ultradreta als moviments nacionalistes espanyols.

Tot i que els exlegionaris mantenen que la seva presència a la processó de PLF no té a veure amb política sinó amb la religió, Borràs explica que els mateixos legionaris que desfilen a PLF tenen una gran fotografia de Franco al seu local i canten el cara al sol en les jornades del 12 d’octubre.

Borràs assegura que no és casualitat que la Legió sigui a PLF convidat aper una entitat vinculada al PP, ja que recorda que és aquest partit el qui representa el franquisme dins l’actual panorama polític.

Els actes contra la presència dels exlegionaris a PLF van comptar amb la participació de diferents regidors de l’Ajuntament, d’Esquerra i d’Iniciativa, així com representants de les diferents entitats organitzadores.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics