URGENT

Esquerra qualifica de maquillatge el projecte per  reurbanitzar Ciutat Jardí

Compartiu aquesta història

Abans de la Setmana Santa Esquerra va fer la seva segona audiència pública a Ciutat Jardí, on va aprofitar per explicar el projecte aprovat per l’Ajuntament per reurbanitzar la zona. Davant d’una 30a de veïns els regidors republicans van explicar que el projecte previst és només parcial, i que per tant no serà suficient per tenir Ciutat Jardí en condicions de ser recepcionada. Actualment la urbanització no està considerada sol urbà, i són els propis veïns de la zona els qui s’han de finançar les actuacions de millora i manteniment. No serà fins que la urbanització compti amb tots els serveis al dia i amb bones condicions que l’Ajuntament recepcionarà la zona i passarà ser sol urbà, com la resta del municipi.

Imatge de la trobada a Ciutat Jardí.
Imatge de la trobada a Ciutat Jardí.

Per aconseguir aquest estatus, el consistori ha aprovat aquesta reurbanització que inclou millora de carrers, voreres i d’altres millores. Unes actuacions que paguen els veïns i  que Esquerra creu insuficients, pel que augurà que caldrà fer més obres per millorar l’abastament d’aigua, llum o d’asfaltatge, o fins i tot voreres, ja que l’actual projecte només preveu refer les ja existents.

Esquerra creu que el govern ha fet una operació de maquillatge amb el projecte actual. Un projecte que costa 2.8 milions d’€, mentre algunes veus parlen d’un mínim de 4 o 6 milions per acabar de condicionar Ciutat Jardí. Uns diners que o bé els posa l’Ajuntament o bé els veïns de la zona. Francesc Alemany és el portaveu dels republicans.

Una de les queixes dels veïns és la manca de facilitats a l’hora de fer el paga,ment del projecte. Asseguren que l’Ajuntament els havia promès més facilitats i comoditats, però que en la realitat no ha estat així. Esquerra creu que l’Ajuntament s’ha comportat amb manca de coordinació i transparència, cosa que creu que “encabrona” als veïns. Els republicans afirmen que el consistori s’ha girat d’esquena a la urbanització en aquestes dècades, fins arribar al punt de degradació actual i que, a més, les seves promeses incompletes causes desencís.

Alemnay, en la seva intervenció, va negar que els veïns de Ciutat Jardí paguin més que els de la resta del municipi i va recordar que aquesta urbanització representa 1/3 part del sol urbanitzable del municipi, i que no costa el mateix portar els serveis a aquesta zona que al centre per la densitat de població.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics