URGENT

Augmenten les estrebades i els robatoris amb violència i intimidació a Malgrat

Compartiu aquesta història

Ahir a la tarda la Policia Local de Malgrat va detenir prop de l’estació de trens, a 2 menors d’edat que havien robat  amb violència i  intimidació el telèfon mòbil d’un altre menor.

Aquest tipus de delicte han augmentat a Malgrat en l’últim any . Segons el consistori, les estrebades i els robatoris amb violència i intimidació en espais públics han augmentat en més d’un 40%, passant dels 34 casos fa 2 anys a 48, l’any passat. Això representa uns 4 casos al mes de mitjana. Les xifres de la memòria del 2015 de la Policia Local també indiquen que els furts continuen sent els delictes que més habituals a Malgrat de Mar, amb uns 9 per setmana, sobretot a la zona d’oci del passeig marítim i les platges.

Tot i això, baixen els robatoris en establiments. Durant el 2015 es van produir 44 robatoris d’aquestes característiques, 26 menys que l’any anterior.

En total, la Policia Local va registrar 1350 delictes l’any passat, uns 4 al dia, més o menys els mateixos del 2014.

La majoria d’aquests delictes, 3 de cada 4, van ser contra el patrimoni.

En el 2015 hi va haver 51 robatoris a domicilis, 82 a l’interior de vehicles i 50 en establiments i empreses.

El cap de la policia de Malgrat destaca que el nombre de delictes s’ha reduït per 8è any consecutiu. Diu que la rebaixa en aquests 8 anys ha estat d’uns 500 fets delictius menys.

La policia de Malgrat, que té una plantilla de 53 agents, va fer 74 detencions l’any passat.

 

Foto: Teresa Marquez /El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics