URGENT

Blanes contractarà 5 nous policies locals

Compartiu aquesta història

El ple de l’Ajuntament d’ahir al vespre va aprovar per unanimitat iniciar els tràmits necessaris per poder ampliar la plantilla del cos local de seguerat amb 5 nous membres. Feia 9 anys que el nombre de policies locals era el mateix.

A Blanes hi ha actualment 71 agents policials, amb una mitjana de 48 anys. D’aquests una 15a  estan rondant els 60 anys, però aquestes noves 5 places no són per cobrir aquestes possibles baixes, sinó de nova creació.

A més, en els propers 3 anys el consistori vol desenvolupar una nova secció dins el cos. Es tracta de la Policia Administrativa per assumptes directes de l’administració local.

Així hi haurà agents per a fer inspeccions i controls de les activitats que es desenvoluparan a la via pública, com ara comprovar que les terrasses de bars i restaurants compleixin amb la normativa. Aquesta divisió podrà aixecar actes i derivar sancions

Les previsions de l’Ajuntament és que els nous agents puguin estar operatius al juny de l’any vinent, ja que abans hauran de passar per l’Escola de Policia de Mollet per formar-se.

Per la seva banda, ICV-EUiA veu insuficient el nombre d’agents i els compara amb el centenar de policies que hi ha a Lloret, ciutat amb un nombre d’habitants similar.

Blanes Al Dia

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics