URGENT

L’Ajuntament sancionarà la Confraria de Palafolls per la desfilada dels legionaris

Compartiu aquesta història

El govern està analitzant amb els serveis jurídics del consistori les opcions possibles per tal de denunciar a la Confraria de PLF per haver fet la manifestació-processó el passat divendres tot i la desautorització expressa del consistori i la manca d’empara de la Generalitat.

Segons explica l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí,  el govern local no descarta cap via i podria també denunciar penalment l’entitat per desobediència un cop va tirar pel dret per fer la processó sense els permisos i autoritzacions pertinents.

L’Ajuntament ha lamentat que la confraria, presidida pel regidor del PP, Óscar Bermán, fes cas omís a la voluntat del plenari municipal que ja al gener va aprovar una moció en contra de la presència dels exlegionaris al nostre municipi.

Agustí  creu que l’Ajuntament ha de respondre al desafiament de la confraria i dels legionaris i recorda que el barri St Lluís va ser “envaït” per centenars de persones, cosa que va obligar a tallar tots els accessos a la zona durant més de 4 hores.

L’alcalde lamenta també la imatge “trista i dolenta” que, segons ell, s’ha donat del barri a la resta del país per haver acollit la desfilada. Lamenta que la nostra localitat pugui ser relacionada amb l’extremadreta i qualifica l’activitat  “d’espectacle”. Agustí explica que la desfilada era intimidadora.

Per la seva banda, el confrare Major, el popular Óscar Bermán, ha agraït a tots els qui el passat divendres van ser a la processó dels legionaris del barri.

En una carta al seu bloc, Bermán qualifica el passat divendres com a “dia històric” per PLF, i critica l’alcalde al entendre que governa contra la fe  de molts, oblidant la història, la cultura i el patrimoni espiritual. Diu el regidor que no és bon negoci buscar rèdits polítics en contra dels sentiments religiosos de la majoria. De fet el popular assegura que els socialistes estan fent una croada contra el catolicisme.

Bermán afirma a més que ja comença el compte enrere per la processó del proper any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics