URGENT

Passejades i una exposició sobre mossèn Fèlix Paradeda a Malgrat

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana  es reprenen les activitats dedicades a posar en valor a qui fou mossèn de la vila a principis del segle passat.

Dissabte a les 6 de la tarda s’inaugura una exposició que sota el títol de “El llegat de mossèn Fèlix” recull en vuit plafons la vida i l’obra d’un dels personatges clau de la primera meitat del segle passat a Malgrat.

Paradeda a l'església de St Genís de PLF. foto: Fons Paradeda Arxiu Malgrat
Paradeda a l’església de St Genís de PLF. foto: Fons Paradeda Arxiu Malgrat

També s’hi podran veure diversos objectes de qui fou mossèn de la vila i el primer gran historiador local.

Aquesta exposició estarà oberta fins el proper dia 10 de maig a la sala d’actes de l’Arxiu Municipal en horari de dilluns a diumenges al matí, excepte els dissabtes que estarà tancada. Ho explica Josep Maria Crosas, arxiver de Malgrat.

A la inauguració de la mostra ha confirmat la seva presència el Bisbe de Girona, Francesc Pardo.

L’endemà diumenge començaran les visites guiades pel Malgrat de Fèlix Paradeda. Es tracta d’unes passejades

conduïdes pels historiadors malgratencs Anna Maria Anglada i Joan Piña amb la col·laboració del Grup de Poesia de la Biblioteca La Cooperativa. Anglada explica que les passejades volen aprofundir més en les costums del personatge i recuperar les seves aportacions a la premsa.

Es faran dues passejades aquest diumenge i dues més el diumenge següent. El recorregut dura una hora i mitja de durada, i cal inscripció prèvia trucant a l’arxiu ja que les places són limitades.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics