URGENT

El govern vol reprovar a Bermán per portar els legionaris contra la voluntat de l’Ajuntament

Compartiu aquesta història

Divendres passat, el govern municipal va donar a conèixer la voluntat de reprovar a l’únic regidor del PP a PLF, Óscar Bermán, per haver desobeït al ple del consistori i un decret d’alcaldia que desautoritzava la presència dels exlegionaris a la Setmana Santa de PLF. Bermán, a banda de regidor és el confrare Majori de la Confraria que va convidar als exmilitars a participar a la processó del Divendres Sant al barri St Lluís.

L’alcalde, Valentí Agustí, va assegurar que l’Ajuntament no pot passar per alt l’actitud de Bermán, que va desatendre la voluntat majoritària del consistori, que al mes de gener va votar en contra de la presència dels exmilitars als carrers del barri.

Agustí va anunciar divendres que es volia amonestar al regidor popular i condemnar la seva actitud, però al final no es va fer, ja que Bermán va marxar de la sessió abans de començar a tractar les mocions que s’havien presentat a la sessió de divendres. Agustí anuncia que aparca la moció fins al proper ple municipal.

Agustí, a més, va anunciar que l’advocat de l’Ajuntament està buscant la manera de denunciar la presència dels exmilitars a PLF contra la prohibició expressa del consistori i va anunciar que davant la manca d’eines per poder fer valer les ordres municipals portarà el cas al Fiscal per que si ho creu oportú actuï.

El 29 de gener l’Ajuntament va aprovar una moció en contra de la politització de la setmana Santa a PLF i per desautoritzar la desfilada dels legionaris retirats. Només Bermán va votar en contra de la moció, i C’s es va abstenir.

 

Foto: quecorrilaveu

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics