L’alcalde declara com investigat pel Cas Chrislemon

Imatges dels aparcaments grada, objecte de la denúncia, al 2010
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest matí l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, ha declarat als jutjats d’Arenys de Mar en qualitat d’investigat pel cas de possible malversació i prevaricació conegut com a Cas Chislemon. Ho ha fet al costat de la resta d’imputats en aquesta causa..

Fa 6 anys, el constructor Christophe Lemonche denunciava a l’alcalde per, suposadament, haver-li adjudicat obres a dit i sense projecte. Feia referència a les obres dels aparcaments-grades del camp de futbol, l’única obra pública que l’empresa immobiliària de Lemonche, Chrislemon, va fer al nostre poble.

Lemonche, al costat d'Óscar Bermán (PP), el dia que va presentar la denúncia al 2010.
Lemonche, al costat d’Óscar Bermán (PP), el dia que va presentar la denúncia al 2010.

La Fiscalia va acabar querellant-se contra l’alcalde altres càrrecs electes i funcionaris de l’Ajuntament. Arran de les investigacions, aquestes imputacions es van anar esvaint, i ara com ara continuen imputats l’alcalde, l’exsecretari municipal i l’aparellador municipal. A banda d’aquestes càrrecs públics també estan imputats l’arquitecte de l’obra dels aparcaments-grades i el mateix Lemonche. Tots 5 estan sent investigats per suposada malversació i prevaricació.

Avui tots els imputats han declarat als jutjats d’Arenys, que un cop escoltades totes les parts decidirà si el cas arriba a judici o ve s’acaba arxivant. Divendres van declarar els testimonis, entre ells, Óscar Bermán, que va estar gran part del matí declarant.

Segons la fiscalia, les obres de construcció de part del sotagrada del camp de futbol s’haurien iniciat, realitzat i finalitzat, abans l’aprovació del projecte per ple de l’Ajuntament el mes de juliol del 2007,  dos mesos després de les eleccions municipals.

També es retreu al govern local haver pagat al constructor uns 100 mil€, per fer part de l’obra, quan el consistori no havia de participar econòmicament en aquesta actuació i quan, a més, el constructor devia diners a l’Ajuntament. Agustí justifica que es va pagar la construcció d’un mur de contenció. Una actuació d’urgència que no tenia res a veure amb el projecte del sotagrada.

L’alcalde continua mantenint que Lemonche el va denunciar  com a revenja per no haver aconseguit la llicència  per l’obertura d’una acadèmia al nostre municipi i per que tenia pendents algunes factures amb l’Ajuntament.

La defensa d’Agustí i de la resta de funcionaris imputats en aquest cas, està sufragada pel consistori  i per la Diputació de BCN.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics