URGENT

Blanes debat sobre la prolongació de l’autopista

Compartiu aquesta història

Unes 150 persones van assistir dijous al Debat sobre el Projecte de prolongació de la C-32 que es va fer al teatre de Blanes per tal de posar sobre l taula diferents postures entorn aquest projecte. Aquest diumenge es farà a Blanes la consulta popular per tal que els blanencs es posicionin entorn aquest projecte.

El debat, que va durar poc més de 2 hores,  va comptar amb la presència dels exconsellers de medi ambient, Salvador Milà i Pere Macias i l’exsecretari de mobilitat amb el tripartit, Manel Nadal. També hi va ser Rafel Sardà, investigador científic del CEAB-CSIC.
El debat ha parlat sobre el Model de País i sobre el projecte de la C-32 des del punt de vista del finançament,  com dels impactes mediambientals i de mobilitat. Per últim, la part final ha comptat amb les intervencions de diversos membres del públic, entre ells un dels portaveus de la Plataforma Aturem la C-32, Joan Mora.

Pere Macias ha defensat la necessitat del projecte d’enllaçar l’autopista amb Lloret, ja que assegura que els municipis de Lloret, Blanes i Tossa tenen actualment una mala connexió.

També defensa el projecte Manel Nadal, que n’ha destacat els avantatges. Creu que la prolongació reduirà el trànsit de pas entre Blanes i Lloret, reduirà el temps de viatge i reduirà contaminació.

En sentit oposat es manifestava Salvador Milà, que ha denunciat les mancances del projecte. Assegura que és una mala solució i que caldria fer una ronda urbana i la recerca d’una millora de la circulació interior d’aquests municipis.

Per últim, Rafel Sardà ha advertit dels greus perills que suposaria construir el projecte sense un replantejament que l’adeqüi millor a l’actual normativa mediambiental.

Al fial del debat, s’ha convidat a tothom a participar a la consulta popular del diumenge que a Blanes organitza l’Ajuntament d’aquesta vila, mentre que Lloret anirà a càrrec directament de la Plataforma Aturem la C-32, ja que l’Ajuntament s’ha desentès de la consulta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics