Blanes debat sobre la prolongació de l’autopista

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Unes 150 persones van assistir dijous al Debat sobre el Projecte de prolongació de la C-32 que es va fer al teatre de Blanes per tal de posar sobre l taula diferents postures entorn aquest projecte. Aquest diumenge es farà a Blanes la consulta popular per tal que els blanencs es posicionin entorn aquest projecte.

El debat, que va durar poc més de 2 hores,  va comptar amb la presència dels exconsellers de medi ambient, Salvador Milà i Pere Macias i l’exsecretari de mobilitat amb el tripartit, Manel Nadal. També hi va ser Rafel Sardà, investigador científic del CEAB-CSIC.
El debat ha parlat sobre el Model de País i sobre el projecte de la C-32 des del punt de vista del finançament,  com dels impactes mediambientals i de mobilitat. Per últim, la part final ha comptat amb les intervencions de diversos membres del públic, entre ells un dels portaveus de la Plataforma Aturem la C-32, Joan Mora.

Pere Macias ha defensat la necessitat del projecte d’enllaçar l’autopista amb Lloret, ja que assegura que els municipis de Lloret, Blanes i Tossa tenen actualment una mala connexió.

També defensa el projecte Manel Nadal, que n’ha destacat els avantatges. Creu que la prolongació reduirà el trànsit de pas entre Blanes i Lloret, reduirà el temps de viatge i reduirà contaminació.

En sentit oposat es manifestava Salvador Milà, que ha denunciat les mancances del projecte. Assegura que és una mala solució i que caldria fer una ronda urbana i la recerca d’una millora de la circulació interior d’aquests municipis.

Per últim, Rafel Sardà ha advertit dels greus perills que suposaria construir el projecte sense un replantejament que l’adeqüi millor a l’actual normativa mediambiental.

Al fial del debat, s’ha convidat a tothom a participar a la consulta popular del diumenge que a Blanes organitza l’Ajuntament d’aquesta vila, mentre que Lloret anirà a càrrec directament de la Plataforma Aturem la C-32, ja que l’Ajuntament s’ha desentès de la consulta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics