URGENT

Acte a Lloret en contra de la prolongació de l’autopista

Compartiu aquesta història

Dimarts es va celebrar a la Biblioteca de Lloret l’acte central de la campanya de la Plataforma Aturem la C-32 per tal de conscienciar a la població dels aspectes negatius que presenta el projecte de prolongació de la via entre Tordera i Lloret.

Aquest diumenge es fa la consulta popular per saber que pensa la població sobre aquest projecte a Blanes, però també a Lloret

Durant més de dues hores els quatre ponents de l’acte van anar explicant els arguments per votar NO a la consulta. Ho van basar en 3 raons principals. D’una banda pel patrimoni natural i cultural; la mobilitat i el finançament.

En aquest sentit els ponents van exposar  que  la prolongació és innecessària i que el cost previst és excessiu i afavoreix a Abertis, que acabarà revertint la inversió als usuaris.

També van destacar que les obres destruiran un paratge d’alt valor “patrimonial, econòmic, paisatgístic i sentimental” sense atendre els informes ambientals desfavorables que acumula el projecte.

Durant l’acte es va voler demostrar que l’obra no resol el problema de mobilitat perquè l’actual carretera continuaria acumulant un 80% del trànsit.

La Plataforma contraria a la prolongació de l’autopista va explicar les alternatives amb menor impacte econòmic, paisatgístic i ambiental que existeixen a la proposta.

A Blanes la consulta està capitanejada per l’Ajuntament a través d’una empresa contractada per fer tot el procés consultiu. A Lloret, però, tot i que en un primer moment el consistori s’havia compromès, finalment l’ha hagut d’organitzar la plataforma i una 12a d’entitats més, sense el suport municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics