URGENT

Mor el pintor Joan Padern, fill adoptiu de Blanes

Compartiu aquesta història
padern_tot
Padern a casa seva

L’artista, que va morir divendres als 92 anys, va nèixer a Colera (Alt Empordà) però es va establir a Blanes després de la Guerra Civil.
Padern va fer obres realistes amb paisatges i barques de la Costa Brava, però també quadres de denúncia i conscienciació ecològica, així com incursions en la pintura abstracte.

Joan Padern va exposar amb regularitat en diverses galeries argentines i va rebre encàrrecs de companyies internacionals que el van dur per Xile, Veneçuela, Colòmbia i Brasil, entre d’altres. De retorn a Europa, va passar una temporada a París i va estar exposant tant a Barcelona com a Madrid.

L’any 1979 va fer-ho a la Galeria Dau al Set de Barcelona, destacant pel seu tarannà hiperrealista i meticulós. Després, va continuar treballant i residint a cavall entre Blanes i Colera, on al 1994 va inaugurar l’Art Parc. L’any 2007 Padern va fer donació al consistori blanenc d’un destacat fons de la seva obra pictòrica, així com del seu fons documental. La seva obra es pot visitar a diferents museus d’arreu de Catalunya, així com a l’estranger. La seva darrera exposició, titulada, “Joan Padern aquarel·lista. De la Costa Brava a Amèrica (1946-1967)”, es va poder veure l’any passat a Blanes, municipi que l’any 98 li va atorgar el títol de fill adoptiu.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics