URGENT

Territori creu poc significatives les consultes sobre la C32

Compartiu aquesta història

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha  destacat que la consulta realitzada fa 10 dies a Blanes i Lloret sobre el perllongament de l’autopista C-32  va tenir una baixa participació. A més considera que aquest perllongament fins a Lloret és una actuació estratègica per al Govern català.
Rull recorda que el Departament no ha volgut interferir en el procés de la consulta popular i ja ha anunciat que la Generalitat no es posicionarà oficialment fins que s’hagi reunit amb els alcaldes de Blanes i Lloret per analitzar els resultats d’aquest referèndum no vinculant, en el qual van participar 3.660 persones.

La trobada amb els alcaldes està prevista per aquesta mateixa setmana. El conseller destaca que vol escoltar el territori, pel que es trobaran amb els batlles i conèixer la seva posició concreta en relació a la consulta i sobre la perllongació de l’autopista.
La consulta popular que es va fer a Blanes i Lloret de Mar el dia 17 i  va tenir un total de 3.660 vots, una petita part dels 66.000 majors de 16 anys que es calcula que podien fer-ho. Un 76% d’aquests vots van ser per dir que no al projecte.
L’endemà de la consulta els dos alcaldes de les dues localitats ja van dir que creien que el projecte havia de seguir endavant perquè la participació havia estat molt baixa i que, per tant, no es podia agafar com un argument per demanar cap canvi a la Generalitat.
Des de la Plataforma Aturem la C-32, en canvi, ho van qualificar d’èxit aclaparador i de lliçó de democràcia. I van demanar al Govern que escoltés l’opinió dels veïns i que aturin el projecte.

 

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics