URGENT

Palafolls organitza un curs d’horts ecològics urbans

Compartiu aquesta història

Aquests dies s’estan oficialitzant les adjudicacions de 28 dels 55 horts urbans que l’Ajuntament ha habilitat a la zona de Can Gibert de St Genís. Després de dues fases, el consistori entregarà 28 horts, però ja està en marxa una 3a fase per poder trobar nous palafollencs interessats en tenir un hort ecològic urbà.

Tots aquests 28 hortelans han de participar aquest dissabte del curs organitzat per saber  conrear un petit hort urbà. Un curset, però, que és obert i gratuït per a tothom que vulgui aprendre a cultivar el seu propi hort, també a casa seva.

El curs, de 5 hores, combina una part teòrica i una de pràctica que es faran a la sala de plens i als propis horts urbans de St Genís. Ho explica el tècnic de medi ambient de PLF, Oriol Bassa.

En aquestes 5 hores de curset, s’explicarà com i quan preparar la terra, quina és la millor rotació de productes, com fer compostatge o quines eines es necessiten per poder iniciar-se en els horts urbans, tant sigui els municipals o els propis.

El curs, que es farà al matí,  serà dirigit per Àlex Hervàs, agricultor ecològic, i es recomana als participants portar el cotxe per fer el trasllat als horts de St Genís.

L’Ajuntament ha habilitat 55 horts urbans ecològics, alguns d’ells destinats a persones amb necessitats especials. El cost d’adjudicació és de 60€ l’any i s’entreguen per 2 anys prorrogables.

Els horts només poden  conrear-se amb criteris totalment ecològics, sense fitosanitaris ni adobs químics, i els productes resultants de cada parcel·la serà per autoconsum, prohibint la seva venda explícitament en el reglament.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics