URGENT

Blanes, Lloret i Aranjuez creen una xarxa de jardins històrics

Compartiu aquesta història

Les localitats gironines i la madrilenya estan unides des d’ahir com a integrants de la nova Xarxa Europea de Jardins Històrics. Com explica el Diari de Girona, els jardins de Santa Clotilde, Marimurtra i Aranjuez són els espais que representen als tres municipis fundadors d’aquesta nova associació, que ha decidit tenir la seva oficina tècnica de gestió a Lloret de Mar.
L’objectiu d’aquest acord és crear una associació internacional que gestioni una ruta europea de jardins històrics per a liderar la seva posada en valor i promoció com a exemple d’oferta de turisme cultural. El projecte compta amb l’assessorament del Dr. Jordi Tresserras, director del Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural a la Universitat de Barcelona. La xarxa és una iniciativa de l’Ajuntament de Lloret, propietària de Santa Clotilde, mentre que els altres dos jardins tenen com a responsables al consistori d’Aranjuez i a la Fundació Privada Carl Faust.

De fet, la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Lloret va acollir la signatura de l’acord de fundació i els estatuts d’aquesta nova associació i va comptar amb l’alcalde d’aquesta ciutat, Jaume Dulsat; l’alcaldessa d’Aranjuez, Cristina Moreno, i el patró de la Fundació Privada Carl Faust-Estació Internacional de Biologia Mediterrània, com a representants dels 3 jardins.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics