URGENT

L’hospital de Blanes indemnitza amb un milió d’€ una família per mala praxi en un part

Compartiu aquesta història

 

Segons avança el diari El País, el centre hospitalari ha indemnitzat ja amb un milió d’euros un menor que va patir greus lesions cerebrals per mala praxi durant el part. Actualment el menor, que ja té 11 anys, té reconeguda una discapacitat del 80%.

Segons consta en la demanda presentada per la família, els facultatius van recórrer a un part instrumental -amb espàtules i fòrceps- per treure el fetus, quan aquest encara no estava en una zona on poder usar aquests instruments.

Segons l’advocat de la família i alhora portaveu de l’Associació Víctima de Negligències Sanitàries (AVINESA), Rafael Martín Bueno, hi va haver una mala praxis per la utilització d’aquest instrumental en una fase del part que no tocava.

Així, segons la demanda, «l’extracció fetal va provocar una hemorràgia intracranial al menor que va provocar les convulsions, l’epilèpsia i l’encefalopatia hipoxico-isquèmica que presenta actualment el nen». El petit pateix, a més de crisis convulsives recurrents i paràlisi total de braços i cames, un retard maduratiu de l’aprenentatge i el llenguatge. Tot i que la família va presentar la demanda i va sol·licitar l’examen d’un perit judicial, el cas no ha arribat a judici, ja que l’asseguradora de l’hospital ha acceptat un acord pel qual indemnitza directament la família amb un milió d’euros.

El País / Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics