URGENT

El tèxtil recupera alè al Maresme

Compartiu aquesta història

 

En el seu dia les indústries tèxtils van ser un dels pilars econòmics principals de la comarca. Ara ho continuen sent compartint protagonisme amb les farmacèutiques i les químiques, almenys, quant a ocupació i volum de teixit empresarial.

Poc a poc sembla que el sector es recupera de les deslocalitzacions dels 90 i la crisi econòmica de l’última dècada. Tots dos factors han fet reduir  prop d’un 30% els llocs de treball dedicats al tèxtil a la nostra comarca.

Les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del CCM semblen indicar, que el sector va tocar fons el 2013 i que en aquests últims dos anys s’ha trencat la tendència a la baixa i es comença a veure un repunt de contractes en aquestes indústries tèxtils.

L’any passat la contractació va crèixer un 3,5%, encara que la majoria de contractes van ser de caràcter temporal.

Tot i estar molt lluny de les dades de 2008, els dos anys consecutius d’evolució positiva del sector fan ser optimistes respecte a la seva recuperació tenint en compte que han seguit aquesta tendència tant les empreses petites com les grans.

De fet al Maresme la gran majoria, 3 de cada 4, són empreses de menys de 10 treballadors

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics