URGENT

Els alumnes de 6è avaluen les seves competències bàsiques

Compartiu aquesta història

99 alumnes de sisè de primària de PLF realitzen entre avui i demà la prova d’avaluació del grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa escolar de primària. La prova s’aplicarà de manera simultània als més de 2.200 centres catalans on s’imparteix 6è, entre ells Mas Prats i Ferreries.

La prova es distribuirà en quatre sessions, dues cada matí. Avui dimecres s’ha avaluat la competència en llengua catalana i en matemàtiques i demà la competència en llengua castellana i en anglès.

Ho explica Rebeca Gómez, directora de Mas Prats.

En aquest sentit es vol saber la comprensió lectora,  l’expressió escrita i l’ortografia de català i castellà, mentre que de la llengua estrangera avalua la comprensió lectora i oral mitjançant ítems tancats i l’expressió escrita amb l’elaboració d’una breu redacció. En matemàtiques s’avalua l’habilitat dels alumnes per comprendre i interpretar diferents tipus d’exercicis i problemes de càlcul, mesura i lectura de gràfics, entre d’altres.

Aquesta prova, que es fa per 8è any consecutiu, proporciona informació sobre el sistema educatiu català i permet als centres tenir informació dels seus punts forts i febles, per tal de reforçar-los.

Les famílies dels alumnes també podran conèixer quin és el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa obligatòria. Això vol facilitar el trànsit de l’educació primària a la secundària, ja que es podrà donar material de suport als  alumnes que no superin alguna de les competències avaluades.

Els centres i les famílies rebran un informe abans d’acabar el curs escolar amb informació sobre els resultats obtinguts, en el cas dels centres referent al conjunt de l’alumnat i en el cas de les famílies referent al seu fill/a.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics