Les platges de la zona revaliden les banderes blaves de qualitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El litoral català ha aconseguit 122 banderes blaves, de les quals 98 són platges i 24 per a ports esportius.

El jurat internacional de l’’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor de la Fundació Europea d’Educació Ambiental  ha tornat a distingir les platges del nostre voltant amb aquest distintiu.

A Malgrat l’han revalidat la platja del Centre, per 18è any consecutiu,  i la de l’Astillero, que ho fa per 4t any. Són les dues platges més turístiques de la ciutat. Pineda torna a tenir dues platges amb aquesta distinció; la dels Pescadors i La Riera. Calella manté la bandera blava de la  la platja Garbí.

Pel que fa a la Selva Marítima; Blanes manté les de S’Abanell i Sant Francesc, mentre que Lloret enguany ha aconseguit 4 platges amb bandera blava. Són les de Fenals, Sa Boadella, Santa Cristina i Cala Canyelles.

Any rere any, les principals platges de la zona mantenen i revaliden aquests distintius que acrediten el compliment de  les normes de qualitat  a les platges i ports. Es valora que s’ofereixi bons serveis als banyistes així com salvament i socorrisme, entre d’altres.

Catalunya té enguany 9 banderes més que l’any passat. L’entitat que atorga aquest distintiu assegura que a Catalunya hi ha “una excel·lent situació perquè en matèria d’educació i informació ambiental és una de les millors” territoris. Catalunya, amb 98 banderes, és el tercer territori de l’Estat amb més distintius a les platges per darrere de Galícia, i del País Valencià.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics