URGENT

Les platges de la zona revaliden les banderes blaves de qualitat

Compartiu aquesta història

El litoral català ha aconseguit 122 banderes blaves, de les quals 98 són platges i 24 per a ports esportius.

El jurat internacional de l’’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor de la Fundació Europea d’Educació Ambiental  ha tornat a distingir les platges del nostre voltant amb aquest distintiu.

A Malgrat l’han revalidat la platja del Centre, per 18è any consecutiu,  i la de l’Astillero, que ho fa per 4t any. Són les dues platges més turístiques de la ciutat. Pineda torna a tenir dues platges amb aquesta distinció; la dels Pescadors i La Riera. Calella manté la bandera blava de la  la platja Garbí.

Pel que fa a la Selva Marítima; Blanes manté les de S’Abanell i Sant Francesc, mentre que Lloret enguany ha aconseguit 4 platges amb bandera blava. Són les de Fenals, Sa Boadella, Santa Cristina i Cala Canyelles.

Any rere any, les principals platges de la zona mantenen i revaliden aquests distintius que acrediten el compliment de  les normes de qualitat  a les platges i ports. Es valora que s’ofereixi bons serveis als banyistes així com salvament i socorrisme, entre d’altres.

Catalunya té enguany 9 banderes més que l’any passat. L’entitat que atorga aquest distintiu assegura que a Catalunya hi ha “una excel·lent situació perquè en matèria d’educació i informació ambiental és una de les millors” territoris. Catalunya, amb 98 banderes, és el tercer territori de l’Estat amb més distintius a les platges per darrere de Galícia, i del País Valencià.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics