La Generalitat prolongarà l’autopista i mirarà de limitar l’impacte medioambiental

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les obres per fer arribar la C-32 fins a Lloret de Mar finalment es faran i, de fet, els treballs començaran a l’estiu. ho ha confirmat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que també ha anunciat que s’afegiran mesures correctores al projecte per limitar el seu impacte ambiental al mínim. Mesures que, diu, pagarà la Generalitat i no la concessionària de l’autopista, que serà qui farà les obres i les pagarà.

I és que una de les crítiques que ha rebut el projecte previst, és el fort impacte ambiental que provocaria aquesta carretera.

Rull ha explicat que ha parlat amb els alcaldes de Lloret, Blanes, Tordera i Tossa i també amb diferents actors del territori i assegura que la conclusió que n’ha tret és que tothom vol que es facin aquests 6’5 kms perquè l’autopista de la costa arribi a Lloret. El Conseller, però, va explicar que tothom, especialment Blanes, reclama la introducció de mesures correctores perquè aquesta via tingui el menor impacte en la zona.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha dit que, en paral·lel a la fase final de la tramitació (cal resoldre al·legacions, licitar i adjudicar els treballs), es redactarà un projecte complementari per incloure-hi aquestes mesures i que el sobrecost que comporti l’assumirà l’administració catalana.

La fase principal de l’obra, aquests 6’5 quilòmetres entre Blanes i Lloret costen 71 milions d’euros i els paga la concessionària d’autopistes Abertis, que farà una carretera de 3 carrils lliure de peatge.

De cara a 2018 es tirarà endavant una segona fase, una circumval·lació que connectarà Lloret amb Cala Canyelles i que pagarà l’administració catalana.

L’obra ha despertat forta oposició al territori. De fet Blanes i Lloret van organitzar una consulta per conèixer l’opinió dels veïns. En els dos municipis va guanyar el NO a la prolongació. De tota manera, l’argument que dóna l’administració per no tenir el resultat en compte és que va tenir una molt baixa participació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics