Acusen la Corporació de Salut de paga més de 80 mil€ per les 71 cadires abatibles per l’Hospital de Blanes

Hospital Comarcal de la Selva - Xavier Conill
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els grups municipals d’ICV-EUiA i En Lloret Sí, Se Puede, van denunciar ahir a través d’un comunicat que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona els CAP de salut i els Hospitals de Blanes i Calella, pagarà més de 80.000 euros a una empresa pel contracte de lloguer amb opció a compra de 71 cadires abatibles instal·lades a l’hospital de Blanes.

Fa 4 anys, l’Hospital Comarcal de Blanes va apostar per un  sistema de pagament per les cadires que fan servir els acompanyants dels malalts hospitalitzats. Els diners que paguen els usuaris, de 5€ la nit, van a parar a una empresa privada, l’encarregada d’aquestes cadires.

Segons aquestes formacions de Lloret, al juny de l’any passat, la CSMS va adjudicar a aquesta mateixa empresa el contracte de lloguer de 71 cadires abatibles, per un import de 38.850 euros durant 5 anys, amb opció de compra per un import de 42.955 euros en finalitzar aquests 5 anys. En total més de 81 mil€, sense comptar amb els diners que hi deixen els usuaris, que no es sap on van a parar.

Aquests partits polítics creuen que la manera d’actuar de la direcció de la Corporació és indigna i que falta al més mínim respecte als pacients de l’hospital de Blanes i els seus familiars. Per això demanen les dimissions del president i la gerent de la Corporació o en cas contrari que el Departament de Salut de la Generalitat els cessi de forma immediata.

Per la seva banda, la Corporació de Salut assegura que el servei es va pagant dels diners dels usuaris. Amb el que paguen els familiars dels pacients es paga  el cost del lloguer i que per tant “es va descomptant del preu final a pagar”. Afirmen que és un servei que es va autofinançant, de manera que la Corporació no paga res, i que si finalment es decanten per comprar les cadires  el que quedaria per pagar seria “una quantitat mínima”.

Igualment la Corporació explica que les cadires només es cobren en el cas que es vulgui usar aquestes cadires com a llit, i que no han tingut cap reclamació en dos anys de servei.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics