URGENT

El Maresme perdrà 9 mil habitants en 10 anys

Compartiu aquesta història

Segons un estudi recent de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el nombre de persones que residiran a la nostra comarca d’aquí a nou anys serà força inferior al nombre de població que hi viu actualment. Segons aquesta projecció de futur, a més,  la població activa al Maresme se situarà per sota de la mitjana catalana.

Segons els resultats de les projeccions, l’any 2025 viuran a la comarca unes 430 mil persones, unes 9.000 menys de les que hi viuen actualment.

Si es confirmessin els pronòstics fets per l’Idescat, la nostra comarca seria la tercera de la demarcació amb més pèrdua d’habitants, només superada pel Baix Llobregat (que en perdria 21 mil) i el Vallès Occidental (amb 10.000 habitants menys).

A l’altra banda de la balança hi ha les comarques on es preveu que augmenti considerablement la població resident: el Bages, l’Alt Penedès i l’Anoia.

En aquest estudi, l’Idescat també ha projectat el percentatge de població activa, és a dir habitants en edat de treballar -de 16 a 64 anys– que hi haurà a Catalunya d’aquí a nou anys. Al Maresme el percentatge serà del 80,21%, registre lleugerament inferior a la mitjana prevista del país, que es situa en el 80,41%.

3 de cada 4 catalans amb edat de treballar estarà situat a  l’àmbit metropolità. D’aquesta població, el 30% residirà al Barcelonès i el 33,8% restant, a la resta de l’àmbit metropolità, entre ells el Maresme. Per la seva banda, el conjunt dels àmbits no metropolitans conservaran el 36% de la població activa del país, un percentatge molt semblant al que es donava el 2011.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics