URGENT

Malgrat celebra les 2s jornades de Les Mines de Can Palomeres

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament organitza per segon any consecutiu les  Jornades de l’Espai Mines de Can Palomeres entre divendres i dissabte. Es tracta d’unes jornades tècniques al voltant d’aquests vestigis de l’època minera de Malgrat.

Aquesta segona edició girarà al voltant de temàtiques històrico-culturals, epidemiològiques i de custòdia. Per fer-ho enguany es comptarà amb xerrades, una exposició de fotografies i la projecció d’un documental.

La segona edició de les jornades tècniques s’obrirà demà amb la inauguració de l’exposició de fotografies  de Juli Cardona Girons “Les mines de Can Palomeres. Una mirada”. Aquesta exposició es podrà visitar a la sala d’actes de l’Arxiu Municipal fins a mitjans del mes de juny. L’endemà dissabte és el dia més fort de les jornades amb la intervenció de l’arqueòleg Joan Llinàs, qui fa un mes entregava a l’Ajuntament de Malgrat un estudi arqueològic de les Mines de Can Palomeres.

També hi participarà Sergi Marí Pons, coordinador general de la Xarxa Custòdia del Territori de Catalunya, que tractarà en la seva ponència sobre La custòdia del territori com a  eina de conservació de la natura en el segle XXI.

Un dels ponents de les jornades d’enguany serà el director de Laboratori de l’Institut Pasteur de París, que juntament amb un biòleg de la Universitat de Barcelona especialista en quiròpters, parlarà de la importància de les Mines de Can Palomeres en els estudis epidemiològics. Cal recordar que actualment les Mines són un refugi pels ratpenats. De fet les jornades es clouran amb la projecció del documental Els humans i els ratpenats del Museu de Ciències Naturals de Granollers, també dissabte a les 17 h al Centre Cultural.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics