Malgrat reclamarà als bancs que cedeixin pisos per a lloguer social sota amenaça de multa

http://www.elpunt.cat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori està cansat de negociar amb les entitats bancàries per tal que cedeixin habitatges buits per a posar-los en lloguer social sota la gestió dels consistoris.

L’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, assegura haver mantingut contactes amb les diferents entitats sense que s’hagi acabat de materialitzar cap cessió voluntària.

Davant d’això, i atenent a la llei encara en vigor, el batlle ha avançat que el consistori requerirà formalment la cessió d’habitatges als bancs per poder tenir una borsa d’habitatge social de lloguer.

El ple malgratenc ja va aprovar fa uns mesos una moció de la PAH, en la que es comprometien a multar aquells bancs que no cedissin pisos buits per posar-lo en lloguer social per a les famílies amb problemes habitacionals.

De fet, segons explica Mercader, aquelles entitats bancàries que no facin cas del requeriment que els farà el consistori s’enfrontaran a l’obertura de sancions econòmiques.

Mercader explica, però, que el nombre d’habitatges ocupats a Malgrat ha baixat. Si fa uns mesos la policia tenia identificats una 20a de pisos ocupats de forma il·legal, el nombre ha baixat fins els 14. Una rebaixa, que segons l’alcalde respon, entre d’altres, a les negociacions entre els bancs i els ocupes per trobar un sistema de lloguer social per regularitzar la situació. També assegura que el consistori treballa per evitar que les famílies hagin de recorre a les ocupacions.

Fa uns mesos hi va haver polèmica sobre el tracte del consistori a les famílies necessitades que es troben ocupant un pis. La CUP denunciava que l’empresa d’aigües de Malgrat tallava el subministrament a aquestes famílies amb el beneplàcit del consistori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics